Publicat: 2016-01-03

   Sa cer sfatul unui agent imobiliar sau să mă ocup personal de tranzacţie? Este o întrebare pe care mulţi o au atunci când vor să cumpere sau să vândă o proprietate. Vremurile grele prin care trecem îi fac pe unii să nu apeleze la serviciile unei agenţii imobiliare pentru a nu achita comisionul datorat la finalul tranzacţiei, crezând astfel că ies mai ieftin.

   Dacă nu colaboraţi cu un agent imobiliar şi nu îi achitaţi acestuia un comision, nu înseamnă neapărat că aţi cumpărat mai ieftin. Un agent imobiliar vă poate ajuta să negociaţi o tranzacţie imobiliară în favoarea dumneavoastră pentru că el ştie cel mai bine cum stau lucrurile în piaţă şi care sunt preţurile reale. În plus, un consultant imobiliar vă scuteşte de timpul pierdut pentru căutarea ofertelor, el vă va prezenta doar proprietăţile care se potrivesc cerinţelor dumneavoastră.

   „Posibilitatile de negociere cresc prin intermediul unui agent imobiliar care îşi are armele lui în negociere cu vânzatorii. În acelaşi timp, cumparatorul primeşte tot suportul în ceea ce priveşte corectitudinea documentelor, a fluentei tranzactiei. În general, cumparatorul de astazi este o persoana destul de ocupata şi prefera ca toate aceste maruntişuri, toata procedura de pregatire a documentelor sa fie facute de o persoana calificata sa faca aşa ceva." „Agentul imobiliar trebuie sa il ajute pe cumparator sa nu piarda timp inutil cu identificarea proprietatilor, cu vizionarea ofertelor nepotrivite sau a proprietatilor unde situatia juridica nu este clara. Un specialist imobiliar ajuta la identificarea nevoilor clientului, in functie de profilul acestuia. Rolul agentului imobiliar este acela de a ajuta oamenii, de a reuşi ceea ce singuri nu ar reusi, de a scuti timp, bani si batai de cap pentru clientii sai."

   Sunt situatii, când cumparatori cu un buget mic tintesc spre proprietati mult mai scumpe, in zone unde nu ar gasi niciodata o locuinta care sa se incadreze in suma de care ei dispun. Astfel, un agent imobiliar va ajuta cumparatorul sa stabileasca tipul de proprietate care i se potriveste cel mai bine, in concordanta cu bugetul alocat. „Un agent imobiliar il poate ajuta pe cumparator in obtinerea finantarii pentru achizitia proprietatii dorite, fie prin ­partenerii bancari, fie prin brokerii de credit cu care agentul are parteneriate.  In aceasta perioada cei care inteleg beneficiile unui consultant imobiliar apeleaza de la inceput cu mare incredere. Sunt si clienti care dupa o perioada in care cauta singuri, vin catre companiile imobiliare tocmai pentru ca primesc un suport profesionist si o imagine a pietei diferita de cea pe care le-o arata vinzatorii.

Avantaje pentru vinzator

   Un agent imobiliar si, implicit, o companie imobiliara poate pune la dispozitie unui vinzator o baza de date de clienti si atunci sansele sunt mult mai mari sa vinda, reuseste mai repede sa incheie tranzactia. Consultantul imobiliar este din ce in ce mai bine pregatit si ii poate acorda asistenta vinzatorului pe tot parcursul tranzactiei, il poate sfatui pas cu pas, ii poate transmite o imagine clara si corecta a nivelului pietei a ceea ce se intimpla pe piata in privinta preturilor, a cumparatorilor a posibilitatilor acestora de finantare. Un consultant imobiliar stie in orice clipa cum merg lucrurile in piata imobiliara si poate stabili momentul oportun de lansare in piata a ofertei, un amanunt pe care putini vinzatori il cunosc. Totodata, specialistul imobiliar va efectua o analiza de piata, pentru a determina pe de o parte pretul corect de lansare a ofertei in piata, iar pe de alta parte pretul corect de vinzare final, de cele mai multe ori ele diferind. Consultantul imobiliar stie cel mai bine sa promoveze ofertele imobiliare, astfel incit informatia sa ajunga la potentialii cumparatori. De asemenea, in atributiile agentului intra si mentinerea la curent a vinzatorului cu privire la evolutia pietei, a preturilor, precum si urmarirea ofertelor concurente din piata, pentru a putea adapta constant strategia de vinzare.